Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krizni specijal

Obitelj iz Karlovca: Vodomjer će nam prepoloviti račun

Obitelj Cipčić
Marin Bakić
24.10.2013.
u 19:53

Uz puno ideja i nešto odricanja, moguće je i u ovim teškim vremenima održati razinu rashoda u skladu s prihodima. Svakodnevno ćemo objavljivati priče kako se snalaze drugi i što savjetuju.

Iako prvu fakturu tek očekuju, obitelj Cipčić iz Karlovca vjeruje da će zahvaljujući ugradnji vlastitog vodomjera na računima Vodovoda i kanalizacije uštedjeti 120 kuna mjesečno. Mladi bračni par Ivan i Magdalena dosad su toj tvrtki plaćali oko 300 kuna vrijedne fakture, obračunate paušalno, a ukupna potrošnja zgrade dijeli se po broju članova kućanstva. Ubuduće, pak, unatoč tome što su dobili prinovu, dvomjesečnog sina Martina, Cipčići računaju na znatne uštede, zbog čega su i ugradili dva unutrašnja vodomjera, jedan u kuhinji, a drugi u kupaonici.

– Dobivali smo račune za 14 kubika vode, pa smo se još u veljači, kad su doneseni novi opći uvjeti gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija, odlučili ugraditi vlastite mjerače potrošnje. Prvo smo za to morali ishoditi suglasnost vlasnika većine suvlasničkih udjela – kaže Ivan.

Naime, u njihovoj je zgradi 61 stan, a kod ishođenja suglasnosti ne treba skupiti potpise većine vlasnika, nego onih čiji stanovi površinom čine većinu u ukupnoj stambenoj površini zgrade. Sada kada se obitelj Cipčić izdvojila, iz ukupne potrošnje zgrade izbacit će se njihov udio, a ostatak preraspodijeliti po ostalim stanovima, ponovno paušalno.

– Nakon što smo prikupili suglasnosti, kupili smo dva atestirana vodomjera koje sam ukupno platio 500 kuna. Baždareni su na pet godina, a ugradio ih je ovlašteni vodoinstalater te napravio zapisnik o izvedenim radovima – ističe Ivan. Radovi su ih stajali 1400 kuna, a očekivanje je da će se za godinu ulaganje isplatiti. Dogovor je da će njihovu potrošnju odčitavati predstavnik suvlasnika-stanara.

– Da je više od polovice stanova ugradilo zasebne vodomjere, potrošnja bi se mogla odčitavati na daljinu – napominje Magdalena.

>>Idućih dana svakodnevno na našem portalu čitajte novu priču o kućnoj štednji!

>>Oni su uspjeli srezati troškove! Evo kako izdržati do kraja mjeseca!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije